Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-03@11:13:14 GMT

کتاب «در پیچ و خم کهکشان گوتنبرگ» چاپ شد

تاریخ انتشار: ۳ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۸۱۱۷۹

کتاب «در پیچ و خم کهکشان گوتنبرگ» چاپ شد

به گزارش ایسکانیوز به نقل از روابط عمومی جشنواره بین المللی سینما حقیقت، مرتضی بالیده درخصوص تولید این فیلم گفت: براساس مطالعه‌ای که داشتم، کهکشان گوتنبرگ نشانه وسیع‌تر شدن فرآیند چاپ در دنیا بوده و در آن زمان هر کشوری تلاش می‌کرده از دیگری سبقت بگیرد. ایران هم در آن برهه تاریخی یعنی دوره صفویه تلاش می‌کرده در صنعت چاپ سنگی پیشرفت‌هایی بدست آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: البته صنعت چاپ هم مانند سینما بصورت اتفاقی وارد ایران شده بود و یکی از کشیش‌های جلفا به سفارش لهستان برای چاپ کتاب‌های دعا آن را به ایران آورد؛ اما همواره در پیشرفت صنعت چاپ مشکلاتی وجود داشته است و گویا ما اراده‌ای برای به ثمر رساندن چاپ بهینه نداریم! جمعیت مطالعه‌کننده هم در ایران اندک است و به نظر می‌رسد یک جای کار می‌لنگد.

این مستندساز با اشاره به موضوع مستند «گوتنبرگ کجاست؟» تصریح کرد: این مستند تلاشی است که برای احیای چاپ انجام شد؛ تلاش کارگر «خاچاطور» خلیفه وقت ارمنی که درصدد برآمد چاپخانه‌ای دایر کند و هنوز رگ و ریشه‌های ناکامی آن در ایران وجود دارد.

وی با بیان این که ساخت «گوتنبرگ کجاست؟» هشت ماه زمان برده و پژوهش‌های آن 6 ماه پیش از تولید آغاز شده است، توضیح داد: جمعیت کتابخوان ایران دغدغه‌ی هر کسی است، اما من شنیده بودم که مقرر شده هر فردی برای شهرش فیلمی درباره کتابخوانی بسازد. در اصفهان هم من در جلسات خانه کتاب انتخاب شدم، اما در ادامه حمایت مالی از فیلم صورت نگرفت و این مستند را با هزینه‌های شخصی ساختم. هنوز هم موافقت‌ها برای حمایت از فیلم به صورت شفاهی است!

گفتنی است که عوامل تولید این مستند عبارتند از: پژوهشگر، نویسنده، کارگردان و تهیه‌کننده: مرتضی بالیده، تصویربردار: مجتبی اسپنانی، صدابردار: اسماعیل امینی، صداگذار و تدوینگر: سعید سراجی، گویندگان متن: منیره سلطانی، مریم تلگینی و حیدر بالیده، مدیر تولید: فیروز جابری، عکاس: مهدی بهرامی
*مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سازمان امور سینمایی، یازدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» را طی روزهای ۱۹ تا ۲۶ آذرماه ۱۳۹۶، با شعار «حقیقت بهترین راهنماست» که از فرمایشات حضرت علی(ع) است، در شهر تهران برگزار خواهد کرد.

503

سینما حقیقت مستند تجربی کهکشان گوتنبرگ

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۸۱۱۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف نخستین سیاره بی‌ستاره!

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، «تس»، تلسکوپ فضایی ناسا که مامور به بررسی سیاره‌های فراخورشیدی است نخستین سیاره شناور و آزاد را کشف کرده و بدین ترتیب موفق به کشف سیاره‌ای شده است که بدون ستاره، به تنهایی در کیهان وجود دارد.

ماموریت سیارات فراخورشیدی عبوری (تس) در آوریل ۲۰۱۸ به عنوان جانشین تلسکوپ فضایی "کپلر" مجهز به دوربین‌های کم نویز برای مطالعه سیارات فراخورشیدی به فضا پرتاب شد. این کار با نظارت بر ستارگان انجام می‌شود که ممکن است نشانگر سیارات یا اجرام دیگری باشد که از جلوی آنها عبور می‌کند.

این کشف بالقوه نشان می‌دهد که تس می‌تواند از نظریه‌ای که برای اولین بار توسط آلبرت انیشتین در بیش از یک قرن گذشته مطرح شد برای شناسایی این سیارات به اصطلاح شناور استفاده کند.

دانشمندان می‌گویند، بررسی‌ها تاکنون موفق به تایید وجود بیش از ۵ هزار سیاره فراخورشیدی شده‌اند که دور یک ستاره مادر می‌چرخند و در این آرایش قرار گرفته‌اند، اما قطعا تعداد زیادی سیاره در کهکشان راه شیری وجود دارند که شناور و بدون هیچ‌ستاره‌ای در حال چرخش هستند.

به گفته محققان، در این شرایط فرضیه‌ای مطرح می‌شود مبنی بر اینکه این نوع از سیارات فراخورشیدی در اثر فعل و انفعالات گرانشی با سیارات دیگر یا ستارگان در حال عبور از منظومه اصلی خود خارج شده‌اند. این بدان معناست که این سیاره‌های آزاد و شناور می‌توانند بسیار بیشتر از تعداد ستاره‌های کهکشان راه شیری باشند. بنابراین، تشخیص بالقوه چنین رویداد کیهانی برای تس، ماموریت مهم و بزرگی محسوب می‌شود.

میشل کونیموتو، یکی از رهبران این تیم تحقیقاتی و دانشجوی فوق دکترا و متخصص در تشخیص سیارات فراخورشیدی در موسسه فناوری ماساچوست می‌گوید: ما اولین سیگنال را در داده‌های تس کشف کردیم که با آنچه از ریز لنز توسط یک سیاره شناور آزاد انتظار می‌رود مطابقت داشت. این کشف جالب به این معناست که این سیاره به طور مستقل از یک ستاره معمولی در کیهان مشغول چرخش است.

تحقیقات بیشتر در زمینه این نوع از سیاره‌ها و شرایط محیطی آنها می‌تواند به دانشمندان در درک بهتر اصلیت و ساختار فضای بین‌ستاره‌ای کمک کند و شروعی برای دستیابی به دانش بیشتر درباره سیارات فراخورشیدی و ساختار کیهانی باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کشف نخستین سیاره بی‌ستاره!
  • نسبت ما با فضای مجازی چگونه است؟ / تلاش «شبکه» برای ایجاد پرسش
  • رصد آسمان بر بلندای کوه | بزرگ‌ترین تلسکوپ ایران کجاست؟
  • انتشار فراخوان بخش ویژه «کتاب و سینما» جشنواره فیلم کوتاه تهران
  • نگاهی به صنعت کفش در مستند «پاپوش»
  • اعلام زمان ثبت طرح در سامانه مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی
  • کارکرد انتقادی و راهبری فیلم های مستند کمرنگ شده است
  • اعلام زمان ثبت طرح در سامانه مرکز گسترش سینمای مستند
  • زمان ثبت طرح در سامانه مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی اعلام شد
  • گفت‌وگو باکارگردان مجموعه‌مستند «پابه‌ماه»/ قصه‌هایی تماشایی از امید و زندگی