Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه سایر رسانه ها خبرگزاری تقریب، قصه پر غصه جنگ جهانی دوم بعد از گذشت بیش از 77 سال همچنان ابعاد نوینی را برای معرفی در خود دارد که بازگو کردن آن برای بسیاری از اروپاییان و حتی خود ایرانیان می‌تواند جالب و جذاب باشد. به ویژه این‌که این ماجراها در قالب یک رمان برای خوانندگان به رشته تحریر درآمده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اقدام جذاب هم این‌بار از تراواشات فکری و قلم یک نویسنده ایرانی به نام «کامبیز دستوری» خلق شده که با خود رازهای زیادی را به همراه دارد. دستوری، نویسنده ایرانی ساکن گوتنبرگ ماجرای تاریخی ورود صدها هزار پناهجوی لهستانی در ایران را با شخصیت دختری به نام «الیزا» به تصویر می‌کشد که با مشقات فراوانی در کوران جنگ جهانی دوم از طریق بندر انزلی خود را به ایران رسانده و در آن‌جا ساکن می‌شود. 

نویسنده رمان در این داستان به نحوه ورود و پذیرایی ایرانیان از این افراد اشاره می‌کند که خودشان به دلیل اشغال کشورشان توسط متفقین، با مشکلات و مسایل بسیار زیادی درگیر بودند. ایران که در سال 1942 با مشکلات اقتصادی فراوانی روبرو بود، با آغوش باز از 116 هزار پناهجوی اروپایی که شامل 6 هزار یهودی هم بود پذیرایی کرد. 

رمان «الیزا» سرگذشت دختری است که مادر خود را از دست داده و تحت سرپرستی جوانی ایرانی به نام «یوسف» قرار می‌گیرد. سال‌ها بعد این دختر به دنبال ریشه‌های خود رفته و در این زمان با ماجرای تلخی روبرو می‌شود که جذابیت رمان را دوچندان کرده است. 

رمان الیزا در 15 اکتبر سال 2021 برای نخستین بار در سوئد منتشر شده و ترجمه آن به زبان سوئدی هم توسط «نامدار ناصر» از مترجمان برجسته، انجام شده است. رمان مذکور علاوه بر ارزش تاریخی روابط ایران و لهستان اثر مفیدی برای جوانان و علاقمندان به تاریخ جنگ جهانی دوم محسوب می‌شود. 

ملاحظه: پذیرایی ایرانیان از آوارگان جنگ جهانی دوم در شرایط سختی که دست به گریبان مشکلات اقتصادی سهمگینی بود، برگ زرینی از فرهنگ غنی تاریخ ایران است. بیان این حس نوع دوستی ایرانیان در قالب رمان‌های تاریخی می‌تواند تاثیر بسیار مهمی در سطع جهانی به نفع ایران داشته باشد. رمان الیزا نه تنها برای خوانندگان سوئدی بلکه برای خوانندگان فارسی زبان هم دارای جذابیت‌های خاصی است. لذا انتشار آثاری شبیه آن در داخل کشور هم می تواند مورد توجه قرار گیرد.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

کلیدواژه: جنگ جهانی دوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۶۵۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۰۰ سال پیش شغل اصلی مردم دربند خرید و فروش برده بود!

زی‌سان: یوهان اشترویس، دریانورد بخت برگشته هلندی در عصر حکومت شاه سلیمان صفوی (اسفند ۱۰۲۶ – ۸ مرداد ۱۰۷۳ خورشیدی/ فوریه ۱۶۴۸ – ۲۹ ژوئیه ۱۶۹۴ میلادی) به عنوان برده وارد ایران می‌شود. او ماجرایی خواندنی را از تعداد زیاد حمام‌ها و علاقه ایرانیان به حمام کردن را روایت می‌کند.

به گزارش «زی‌سان»، یوهان اشترویس در ۱۶۲۸ م / ۱۰۳۸-۱۰۳۷ ق یا ۱۶۲۹ م / ۱۰۳۹-۱۰۳۸ ق در روستایی به نام رومر در نزدیکی آمستردام هلند متولد شد. او روایتی جالب از تفاوت رفتار ایرانیان در قیاس با ترک‌ها و سایر ملل با بردگان را نقل می‌کند. 

او پس از چند مرحله گشت و گذار در شرق آسیا، مدیترانه، اروپا و شمال آفریقا، از بد روزگار در جریان سکونت در روسیه تزاری، با شورش قزاق‌ها مواجه شد. او و همراهانش برای فرار از دست شورشیان از آستراخان فرار و رهسپار ایران شدند که در میانه راه از سوی تاتار‌ها به اسارت در آمدند. 

بیشتر بخوانید علاقه زیاد ایرانیان به حمام کردن در ۴۰۰ سال قبل! روایت خواندنی برده هلندی از فرهنگ چندهمسری در میان ایرانیان ۴۰۰ سال قبل اگر بپذیری ختنه شوی و مسلمان، این دو زن زیبا را به تو می‌بخشیم! 

تاتار‌ها اشترویس را به بازرگان ایرانی به نام حاجی محمد صالح فروختند. این بازرگان نیز در سال ۱۶۷۰ این دریانورد هلندی را به عنوان برده به تاجر ثروتمند دیگری به نام حاجی بایران علی از اهالی دربند می‌فروشد. اشترویس در جریان اقامت در ایران اطلاعات ارزشمندی را از ایران آن دوران (عصر شاه سلیمان صفوی) ارائه می‌دهد. 

گزارش‌هایش در مورد خودکشی، قتل، اعدام، روسپی‌گری، دزید، راهزنی و رباخواری و... تصویری گویا از مسائل ایران آن دوران به خصوص در شهر‌های شماخی و دربند است. البته اشتروس توصیفی جالب و خواندنی را از شمال تا جنوب ایران -از اردبیل تا گمبرون (بندرعباس) - ارائه می‌دهد. 

نکته قابل توجه روایت‌های این هلندی بخت برگشته این است که او به عنوان برده در ایران حضور داشته و هیچ‌گونه فرصتی برای ارتباط با اصحاب قدرت نداشته است. روایت او تصویری واقعی از بطن جامعه ایران حدود ۴۰۰ سال قبل است. 

در ادامه روایت اشترویس از تفاوت رفتار ایرانیان با بردگان در قیاس با ترک‌ها و سایر ملل را می‌خوانید:

«ساکنان دربند به خرید و فروش برده اشتغال دارند و برده کالای اصلی و تقریباً تنها کالایی است که در آن شهر معامله می‌شود. برده‌ها را از تاتار‌ها خریداری می‌کنند و همه آنها را به ایران میفرستند و از این طریق درآمد هنگفتی به دست می‌آورند. با برده‌هایی که برای خرید و فروش به اینجا میآورند مانند حیوانات وحشی رفتار می‌کنند. 

هنگامی که می‌خواهند برده‌ای را خریداری کنند او را عریان می‌کنند و مانند خوک و گوساله به بدنش دست می‌زنند. با برده‌ها بسیار بی رحمانه رفتار می‌کنند و اگر ترس ضرر مالی نباشد، احتمالاً بسیاری از آنها جان‌شان را از دست می‌دهند. همان طور که قبلاً گفته شد مردم این منطقه طبیعتاً فرومایه و بد اخلاق اند.

با این حال ایرانی‌ها در قیاس با تُرک‌ها چندان با برده‌ها بدرفتاری نمی‌کنند. وقتی در گالی‌ها (اشاره به دورانی که روی کشتی‌های کوچک ونیزی ملوان بود) بودم به این تفاوت پی بردم. 

ایرانیی‌ها در قیاس با مردم الجزایر، تریپولی، تونس و سایر شهر‌های بربر‌ها نیز با برده‌ها بهتر رفتار می‌کنند. در آن مناطق با برده‌ها رفتار بدتری دارند و آنها را وادار می‌کنند دین‌شان را ترک کنند. گزارش‌های کسانی که به دست آن مردم بی رحم اسیر شدند، این ادعا را اثبا‌ت می‌کند.»

tags # تاریخ ایران ، صفویان سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • بدرود آقای پل استر
  • ۴۰۰ سال پیش شغل اصلی مردم دربند خرید و فروش برده بود!
  • سرگذشت فارسی‌زبانان آسیای میانه /نگاهی به کتاب «تاریخ تاجیکان ورارود»
  • انتشار وضعیت فرهنگی ایران در پیمایش ارزش‌های جهانی
  • ارزش های اخلاقی در ایرانیان بالاترین رتبه را در جهان دارد
  • پشت‌پرده گزارش بی‌بی‌سی درباره مرگ نیکا شاکرمی
  • سرگذشت غم‌انگیز نخستین زن بازیگر سینمای ایران؛ صدیقه سامی نژاد که بود؟ (+عکس)
  • جانبازانِ «نون‌ خ» و سرگذشت تلخ یک بازیگر
  • جواد افهمی با یک رمان در محور مقاومت به نمایشگاه می‌آید
  • سرگذشت غم‌انگیز نخستین زن بازیگر سینمای ایران